Bizi Takip Edin! Ücretsiz fotoğraf gezileri, eğitim seminerleri, yarışmalar ve etkinliklerden haberdar olun... E-posta: twitterfacebook

Lomography Nedir? Fotoğrafçılıkta nasıl uygulanır?



Sevgili kuzeninim hediye ettiği Lomo Fisheye makina sayesinde Lomography delisi oldum çıktım.  Bu makinalar  ile çekim yapmanın tadı bambaşka. Hele filmleri kendiniz yıkıyor ve basıyorsanız çok daha güzel ve özel oluyor yaptığınız iş.  Şahsen ben deli gibi heyecan duyuyorum. Özellikle lomo’nun beklenmedik sonuçları çok şaşırtıcı oluyor. Lomo makinamın yanında çok kocaman ve ürkütücü görünen Canon 5D yi elime alınca Lomoya ihanet etmiş gibi hissetsem de ikisinden de vazgeçemiyorum. Bir yandan herşeyi kontrol edbildiğiniz ve fotoğrafı hemen görebildiğiniz Dslr makina, diğer yanda ışığın, rengin, anın tamamen kontrolsuz ve kötü kalitede kaydedilmesi var. İşte heyecan da burda.  (örnekler için burdan lütfen)

 

Bu oyuncak gibi fotoğraf makinalardan bir çoğunu almak  epeydir aklımda.
Açıkcası ben tüm lomo makinaları kullanmak istiyorum. Bütçeme uyduğu sürece her ay bir tanesini alma niyetindeyim. Ancak biraz daha zaman gerekli. Zira tüm ekipmanımı yeniledim;  5D body ve 17-40mm objektif aldım, evdeki stüdyoyu dekore ettim, ışık sistemi aldım vs. vs.

 

 

 

 

 

 

Bu arada makinaların Lomography.com fiyatı biraz yüksek. bunları E-bay’dn almak daha karlı olur gibi. Hem kullanılmış olması koleksiyon oluşturmak için çok daha iyi olacaktır. Hatta B&h Photo fiyatları bile daha uygun.
Ayrıca şurda Lomography ile ilgili güzel bir yazı var.  Burda da benim  lomo fisheye çekimlerim bulunmakta.
Bir alıntı yaparak sergi haberi de vermek istiyorum. Facebook üzerinde link var, onun dışında bir link bulamadım.

Lomografi nedir?
Her şey, 1990’lı yılların başında Viyana’da öğrenci olan Matthias Fiegl ve Wolfgang Stranzinger isimli iki arkadaş tarafından keşfedilen küçük esrarengiz bir Rus fotoğraf makinası olan Lomo Kompakt Automat ile başladı. Viyana’da sessizce ve spontane olarak başlayan bu fotoğraf macerası bugün sayıları milyonlara yaklaşan amatör Lomo kullanıcısı sayesinde sosyo-kültürel bir harekete dönüşmüş durumda. Sınırları, kuralları, planları, hatta netlik, doğru kadraj gibi teknik sınırlamaları dahi reddederek en sıra dışı durumlarda en sıra dışı pozları mümkün olduğunca fazla pozlamayı hedefleyen Lomografi akımının sonucu, yüzbinler tarafından çekilmiş otantik, renkli, çılgın, birbirinden eğlenceli enstanteneler ve Lomo duvarları oldu. Bugün 500.000’i aktif üye olmak üzere sayıları milyonları bulan Lomoseverlerin arasında Brian Eno, Moby, Robert Redford, Rosie O’Donnell, David Byrne, Chick’s on Speed, Pulp, Underworld, Daft Punk ve Jeff Bridges gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Yıllardır moda, reklam ve sanat fotoğraflarıyla tanıdığımız 5 ünlü fotoğrafçı; Sıtkı Kösemen, Şenol Altun, Candaş Arın, Yağmur Kızılok ve Mehmet Erzincan‘ın lomo objektifinden yakaladıkları Lucca Art’da…”

Kendime not:
“wishlist”

 

http://www.dinemiz.com/2009/05/22/lomography/ adresinden alınmıştır…

 

(Bu Sayfa 2637 Kez Görüntülenmiştir.)

Yorum Yazın